Aceste rulouri cu carne tocată și cașcaval sunt un adevărat deliciu și vor impresiona ep toată lumea care stă la masa dumnezavoastră. Încercați-le și nu veți regreta! Merg de minune lângă o salată proaspătă sau o porție de cartofi rumeniți în cuptor! Sunt grozave chiar și într-un sandviș sau pur și simplu consumate ca atare. Uite cum le faci!
Cum faci rulourile cu carne tocată și cașcaval
Ingrediente de care ai nevoie:
- 500 g carne tocată
- 1 ceapă roșie
- 2 căței usturoi
- 150 g cașcaval ras
- 1 ou
- Sare, piper, ulei după gust
Ingrediente necesare pentru aluatul pane:
- 250 ml lapte
- 2 ouă
- 10 linguri făină
- Sare și piper după gust
Cum se prepară:
Se amestecă bine carnea tocată cu ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, oul, sarea și piperul.
Pe suprafața pe car elucrați se întinde o folie de aluminiu de dimensiuni mari și se așează compoziția din carne tocată. Compoziția se așează în forma unui dreptunghi, iar apoi se presară cașcavalul. Cu ajutorul foliei se rulează încet, cu grijă.
După ce ruloul a fost bine împachetat în folie, se dă la congelator pentru o oră și jumătate.
Rețeta de CHIFTELUȚE DE DIETĂ fără făină: moi și fragede întrec orice preparat
Cât timp ruloul este la congelator, pregătim și aluatul: se amestecă foarte bine toate ingredientele necesare, până rezultă un aluat omogen fără cocoloașe.
Se scoate ruloul din folie și se taie în felii cam de 1 cm gosime. Acestea se dau prin aluatul pregătit în prealabil și se prăjesc în ulei încins, pe ambele părți.
Acest fel de mâncare poate fi servit c ao gustare sau chiar ca un prânz sau o cină. Merge de minune alături de orice garnitură: cartofi, orez, salată, chiar și paste. Este o rețetă care merită încercată de orice gospodină!
Vă dorim poftă bună!