Astăzi vă propunem o ruladă de casă foarte gustoasă, cu blat de ciocolată și cremă fină. Este un desert fin, fără coacere, care se face tare repede și se termină la fel de repede!
Rețetă de ruladă de casă, care nu necesită coacere
Ingrediente necesare:
- 150 g făină
- 150 g zahăr tos
- 5 linguri pudră de cacao
- 1 l lapte
- 250 ml frișcă lichidă 33%
- 20 g unt
- Fulgi de cocos
Modul de preparare:
Într-o cratiță se pun făina, zahărul și pudra de cacao și se amestecă bine. Se adaugă laptele treptat și se dă cratița la foc mic, amestecând încontinuu. Se lasă la fiert până compoziția se îngroașă bine, iar apoi se adaugă untul care trebuie să fie foarte bine încorporat.
Se tapetează o tavă mare cu fulgi de cocos și apoi se întinde aluatul obținut în cratiță cât mai uniform. Se lasă la rece pentru 1-2 ore.
Crema se prepară foarte ușor. Se bate frișca bine și apoi se întinde peste blat. Puteți lua frișcă îndulcită sau puteți lua smântână pentru frișcă și apoi încorporați voi zahăr sau îndulcitor, după preferințe. Se rulează apoi aluatul și se formează o ruladă. Se dă la rece pentru 5-6 ore sau chiar peste noapte, pentru un rezultat mai bun. Se poate decora cu fructe, sirop de ciocolată, bombane sau orice altceva doriți sau se poate servi ca atare. Poftă bună tuturor!