Sfaturi

Dovlecei la cuptor cu carne tocată – se fac repede și sunt un deliciu

Dovlecei la cuptor cu carne tocată - se fac repede și sunt un deliciu
Dovlecei la cuptor cu carne tocată - se fac repede și sunt un deliciu

Acești dovlecei la cuptor cu carne tocată sunt pur și simplu delicioși și se fac mai ușor decât pare. Sunt perfecți în această perioadă, așa că se merită din plin să încerci și tu rețeta propusă de noi. Iată care sunt ingreientele de care ai nevoie și cât de repede și ușor îi poți prepara!

Cum faci cei mai buni dovlecei la cuptor cu carne tocată

Ingredientele necesare:

  • 3 dovlecei mari
  • 400 g carne tocată
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 120 g cașcaval sau mozzarella
  • 3-4 linguri smântână
  • 2 căței usturoi
  • Sare și piper și cimbru

Mod de preparare:

Dovleceii se spală și se taie în jumătate, pe lung. Cu ajutorul unei linguri se scobesc, li se scoate miezul. Se așează apoi pe o tavă de copt tapetată cu hârtie.

Miezul de la dovlecei se toacă foarte mărunt, iar dacă au semințe mari acestea se îndepărtează.

Ceapa se toacă cât mai mărunt și se călește în ulei, până se înmoaie puțin. Se adaugă apoi morcovul dat prin răzătoare și miezul de la dovlecei. Se lasă toate la călit timp de 10 minute.

În altă tigaie se pune carnea în 2 linguri de ulei și se lasă să se rumenească ușor. Se adaugă apoi legumele călite peste ea, se condimentează cu sare, piper, cimbru și usturoiul dat prin presa de usturoi. Se omogenizează totul foarte bine și se gustă, să fie suficient de sărat.

Jumătățile de dovlecei se vor umple cu acest amestec. Deasupra se pune cașcaval dat prin răzătoarea mare și câte o lingură de smântână deasupra. Se dau la cuptor pentru 30-40 de minute. Se servesc apoi cu smântână rece deasupra sau ca atare. Dacă vă place le puteți face și un sos din roșii proaspete alături. Poftă bună!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi