Sfaturi

Tocană de legume tradițională: ai nevoie de numai 3 legume și va ieși o bunătate

Tocană de legume tradițională: ai nevoie de numai 3 legume și va ieși o bunătate
Tocană de legume tradițională: ai nevoie de numai 3 legume și va ieși o bunătate

Această tocană de legume necesită foarte puțin timp și efort, iar rezultatul este pur și simplu o bunătate! Ai nevoie de numai trei legume, puțin ulei și condimente! Se prepară totul foarte repede și rezistă bine în cămară.

Rețetă de tocană de legume tradițională

Ingrediente necesare:

  • 2 vinete mari
  • 3 ardei kapia
  • 5 cepe de mărime medie
  • 5 roșii mari
  • 100 ml de ulei
  • sare și piper
  • frunze de dafin

Mod de preparare:

Vinetele de spală și se coc. Se curăță apoi se coajă și se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Într-o cratiță se pune uleiul la încins. Ceapa se curăță de coajă, se taie mărunt și se pune la călit, la foc mic. Se presară sare peste ea pentru a nu se arde. Ardeiul kapia se spală, se curăță de cotor și se taie în cubulețe. Se adaugă peste ceapă și se lasă pe foc până ce totul se înmoaie bine.

Roșiile se opăresc în apă fierbinte și se curăță de coajă, după care se toacă mărunt. Se adaugă peste legumele din cratiță, iar la urmă pe pun și vinetele tocate cât mai mărunt și foile de dafin. Se lasă totul la fiert până ce tocana scade și se leagă frumos. Se condimentează cu suficientă sare și piper.

Borcanele se spală bine și se sterilizează în cuptor. Se pune tocana în ele cât este caldă și apoi se pun capace curate, care se vor strânge cât mai bine. Se așează borcanele cu gura în jos și se învelesc cu pături. Se lasă la răcit lent, cel puțin 24 de ore. Se verifică apoi fiecare borcan să fie în regulă și apoi se etichetează și se pun în cămară.

Această tocată de legume poate fi consumată și ca atare, pe moment, dacă nu doriți să faceți o cantitate mai mare de păstrat la borcan. Poftă bună!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi