Sfaturi

Tort de casă cu frișcă și căpșuni: blat pufos, cremă bogată și căpșuni delicioase

Tort de casă cu frișcă și căpșuni: blat pufos, cremă bogată și căpșuni delicioase
Tort de casă cu frișcă și căpșuni: blat pufos, cremă bogată și căpșuni delicioase

Acest tort de casă cu frișcă și căpșuni este super simplu de preparat și te salvează ori de câte ori ai nevoie de un desert rapid și iubit de toată lumea. Blatul este foarte ușor de făcut și va ieși deosebit de pufos. Alege o frișcă de calitate și vei obține cea mai bună cremă.

Cum faci acest tort de casă cu frișcă și căpșuni super ușor

Ingrediente pentru blat:

  • 5 ouă la temperatura camerei
  • 5 linguri de zahăr
  • 5 linguri de făină
  • 2 linguri ulei

Pentru umplut:

  • 250ml smantană pentru frișcă
  • 250ml mascarpone
  • 1 esență de vanilie
  • 50g zahar pudră

Pentru însiropat:

  • 300g căpșuni
  • 100g zahăr
  • 50ml apă

Modul de preparare:

Pentru început cuptorul se preîncălzește la 180 de grade Celsius.

Albușurile se separă de gălbenușuri. Apoi se bat cu un praf de sare până devin spumă. Se adaugă zahărul și se mixează până la obținerea unei bezele lucioase. Apoi se vor adăuga gălbenușurile câte unul. După fiecare gălbenuș se mai amestecă puțin cu mixerul. La final se toarnă uleiul în fir subțire și se mai mixează până la omogenizare completă.

Se adaugă ulterior făina în ploaie și se amestecă cu o lingură de lmen, cât mai ușor, cu mișcări circulare pentru ca aerul să rămână în compoziție.

Tot acest aluat se toarnă într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Se coace 20 de minute la 180 de grade. După ce s-a copt blatul se scoate din formă și se lasă la răcit, apoi se taie în două sau trei felii, după cum doriți.

Pentru a face siropul cu care însiropăm blatul se pun toate ingredientele în blender și se mixează bine.

Pentru cremă se mixează bine smântâna pentru frișcă până ce se întărește. Apoi se adaugă toate ingredientele și se mixează până ce obțineți o cremă fină.

Se montează apoi tortul: o bucată de blat se însiropează, se pune o parte de cremă, fructe tăiate bucăți doar dacă doriți, apoi următorul blat și tot așa. La final se decorează după plac cu frișcă și fructe. Poftă bună tuturor!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi