Cu siguranță vă amintiți de prăjitura Parlament din copilărie: un deliciu plin de cremă pufoasă și un blat de nucă crocant. Este una dintre cele mai îndrăgite prăjituri, fiind o adevărată specialitate pentru toate persoanele care iubesc nuca. Iată cum prepari acest desert atât de îndrăgit.
Cum faci prăjitura Parlament, cu blat crocant de nucă
Iată care sunt ingredientele necesare:
Pentru blat:
- 2 cani de nucă prăjită
- 7 albușuri
- 7 lg zahar
- 7 lg nucă măcinată
- 3 lg faină
- 1 praf de copt
Pentru cremă:
- 7 gălbenușuri
- 7 lg zahăr
- 2 lg apă
- 500 ml frișcă naturală
În plus:
- 1 pachet de biscuiți
- o cana cafea indulcită
- 400 g crema de ciocolată din comert
Modul de preparare:
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se întinde nuca prăjită cât să acopere bine toată suprafața tăvii.
Într-un vas încăpător se bat albușurile cu zahărul. Se adaugă apoi 7 linguri de nucă măcinată, făina și praful de copt. Compoziția astfle obținută se toarnă peste nuca din tava de copt și se dă totul la cuptor, la foc mediu.
Când blatul s-a copt se transferă pe un platou, astfel încât nuca să rămână deasupra. Peste acest blat se întinde crema de ciocolată și se așează biscuiții înmuiați în cafeaua îndulcită, pe toată suprafața.
Pentru a prepara crema se amestecă cele 7 gălbenușuri cu zahărul și cu apa. Se așează compoziția pe baie de aburi și se amestecă încontinuu, până ce se îngroașă crema. Se lasă apoi să se răcorească bine și se adaugă frișca bătută. Se amestecă ușor, cu mișcări ample, pentru ca această cremă să aibă o consistență plăcută.
Se întinde mai apoi crema obținută peste stratul de biscuiți și se pudrează totul cu cacao. Se lasă prăjitura la frigider timp de 3-4 ore sau chiar peste noapte. Poftă bună la prăjitura Parlament! Cu siguranță vei obține un desert minunat, pe gustul tuturor celor dragi!