Această tartă cu căpșuni te va cuceri de la prima înghițitură! Crema este foarte fină, aromată și delicată. Căpșunile îi oferă prospețimea de care este nevoie, iar crusta tartei este fragedă, perfectă! Uite cum faic acest desert rafinat cu care îți poți surprinde familia sau musafirii!
Tartă cu căpșuni așa cum n-ai mai mâncat până acum
Pentru a prepara această tartă ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 250-300 g faina
- 1 ou
- 100 ml ulei
- 10 linguri de zahăr
- 1 praf de copt
- un praf de sare
Pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 3 gălbenușuri
- 50 g amidon de porumb
- 2 linguri de făină
- 12 linguri de zahăr
- 100 grame de unt
- 1 plic de zahăr vanilat
Pentru decor
- 500 g căpșuni (aproximativ egale)
- frișcă bătută
Modul de preparare:
Mai întâi se prepară crusta tartei. Pentru asta făina se cerne împreună cu praful de copt. Oul se bate cu sarea și zahărul și se adaugă uleiul în fir subțire. Se adaugă mai apoi și făina și se formează un aluat care nu se lipește. Adăugați făină în funcție de aluat.
Aluatul se învelește într-o folie de plastic și se lasă deoparte pentru o oră. După o oră se întinde o foaie care se va pune în forma de tartă unsă cu unt. Se înțeapă cu furculița și se dă la cuptor pentru 20 de minute la 185 de grade. Culoarea trebuie să devină aurie.
Pentru cremă se pune laptele într-o cratiță împreună cu zahărul și se lasă să ajungă la punctuld e fierbere, amestecând încontinuu cu o lingură de lemn. Se ia apoi de pe foc.
Într-un vas încăpător se bat ouăle cu sarea și zahărul vanilat. Se adaugă apoi făina, amidonul și laptele, care se toarnă în fir. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă. Toată această cremă se pune în cratiță și se fierbe la foc mic până se îngroașă. Se ia apoi de pe foc și se lasă să se răcorească. După ce crema s-a răcorit se acoperă cu o folie și se dă la frigider.
Când crema s-a răcit bine se încorporează untul și se amestecă cu mixerul până devine fină.
Căpșunile se spală, se curăță și se taie în două sau felii, după preferințe. Se umple tarta cu crema de vanilie, apoi se decorează cu fructele tăiate. Pe marginea tartei se ornează cu frișcă. Tarta se lasă puțin la rece și apoi poate fi servită. Să aveți poftă bună!