Sfaturi

Cartofi în crustă de mălai cu boia și usturoi – super gustoși și sănătoși

Cartofi în crustă de mălai cu boia și usturoi - super gustoși și sănătoși
Cartofi în crustă de mălai cu boia și usturoi - super gustoși și sănătoși

Vă plac cartofii? Dacă răspunsul vostru este un da categoric atunci trebuie să încercați această rețetă de cartofi în crustă de mălau cu boia și usturoi. Sunt absolut delicioși și nici nu aveți nevoie de o bucată de carne care să îi însoțească în farfurie. Se topesc în gură și vor dispărea din farfurie ca prin minune! Surprinde-ți familia în acest post cu cea mai bună rețetă de cartofi la tavă!

Cum faci cei mai buni cartofi în crustă de mălai. ai nevoie de numai câteva ingrediente simple

Ca să prepari acești cartofi nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Te descurci cu cei ai deja prin casă, așa că îi poți prepara la orice oră. Sunt un fel de mâncare grozav atunci când postești, dar îi poți folosi și pe post de garnitură pentru friptură sau pește.

Ingredientele de care ai nevoie pentru cartofi în crustă de mălai:

250 g mălai
1 linguriță boia iute
5 căței usturoi
1 lingură de margarină (unt dacă nu postiți)
20 ml ulei
un praf de sare
piper alb
1 kg cartofi

Cum prepari cei mai delicioși cartofi la tavă:

Modul de preparare este unul simplu și rapid, așa că acești cartofi în crustă de mălai cu boia și usturoi nu îți vor lua prea mult timp. Pot fi preparați fără probleme atunci când te grăbești să faci o cină rapidă la o oră deja târzie.

Se spală bine cartofii, se curăță de coajă și se taie bucăți mai mari ( de preferat în 4). Usturoiul de curăță și se pisează ca pentru mujdei.

Într-un vas încăpător se amestecă bine usturoiul pisat cu uleiul și apoi se adaugă sarea, piperul, boiaua, untul, mălaiul. Se freacă totul bine cu o lingură de lemn sau un tel mic pentru a se omogeniza și a se forma o cremă.

Se adaugă și cartofii peste acest amestec și se învârt cu grijă până sunt învăluiți complet de aromele uleiului condimentat. Se lasă 10 minute să fie bine pătrunși de aceste arome și apoi se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Cartofii se coc la 180 de grade aproximativ jumătate de oră sau pânp devin aurii. Veți obține astfel o crustă crocantă plină de arome și un miez moale și fin. Poftă bună!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi