Aceste chifteluțe de post cu ciuperci se fac foarte repede și sunt deosebit de gustoase. Rețeta este una simplă, la îndemâna tuturor. Dacă aveți ciupercile potrivite veți obține cele mai fragede și mai aromate chiftele de post pe care le-ați gustat vreodată.
Cum faci cele mai simple și bune chifteluțe de post cu ciuperci
Pentru a prepara acest fel de mâncare ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 g ciuperci pleurotus sau champignon
- 2 catei mari de usturoi
- 2 linguri de orez
- un morcov mic
- O ceapa foarte, foarte mica
- Pesmet
- O lingurita de piper boabe
- Sare
- Patrunjel tocat
Modul de preparare este unul foarte simplu! Iată cum trebuie să procedezi ca să obții niște chiftele cu adevărat aromate:
Pentru început orezul se spală în 2-3 ape și se pune la fiert cu aproximativ o cană de apă. Se lasă să fiarbă la foc mic ca pentru plaf, până se înmoaie foarte tare și bobul este aproape zdrobit. Se dă apoi deoparte și se lasă la scurs.
Ciupercile se curăță și se spală sub un jet de apă rece, foarte rapid, pentru a evita înnegrirea acestora. Se pun apoi într-un vas cu apă la fiert și se adaugă boabele de piper. După ce ciupercile au început să dea în clocot se mai lasă la fiert 10 minute, apoi se iau de pe foc și se scurg bine de apă.
Cât timp ciupercile se răcoresc se taie ceapa mărunt și morocvul se dă prin răzătoare. După ce s-au răcit ciupercile acestea se pun în blender și se mărunțesc. Apoi se pune în blender și orezul și se mai pornește blenderul o dată. Orezul trebuie să fie foarte bine fiert pentru ca aceste chifteluțe să se lege bine și să nu se destrame în tigaie.
La compoziția din blender se adaugă apoi ceapa, morcovul, usturoiul presat, sare și pătrunjel verde tocat mărunt. În funcție de consistența obținută se poate adăuga o lingură-două de pesmet.
Se formează apoi chifteluțele cu grijă și se prăjesc în ulei încins. Se pot oace și în cuptorul încins la 180 de grade, dacă doriți varianta mai dietetică. Poftă bună la chifteluțe de post cu ciuperci!