Sfaturi

Tort de mere DE POST. O rețetă foarte rapidă și ușor de făcut: 1 kg de mere, 8 linguri de gem,..

Tort de mere DE POST. O rețetă foarte rapidă și ușor de făcut: 1 kg de mere, 8 linguri de gem,..
Tort de mere DE POST. O rețetă foarte rapidă și ușor de făcut: 1 kg de mere, 8 linguri de gem,..

Acest tort de mere este un adevărat deliciu pentru cei care iubesc fructele. Este un desert de post foarte aromat și unde mai pui că se face și extrem de repede! Prepararea este ușoară și ingredientele sunt simple, cu siguranță le ai prin bucătăria ta.

Uite cum faci tort de mere de post, un dulce super aromat și gustos

Pentru a prepara acest desert de post ai nevoie de următoarele ingrediente?

– 300 de grame de faina alba
– 100 de grame de zahar alb sau brun, daca este posibil
– 150 de grame de margarina
– un kilogram de mere
– 8 linguri de gem de piersici
– o lamaie mica si zemoasa
– un pliculeț de drojdie
– o linguriță de amindon alimentar
– scortisoara macinata
– un praf de sare

Cum faci tortul de mere în cel mai simplu mod:

Pentru început margarina se taie în cubuțele și se freacă bine cu zahăru, până ce acesta din urmă se topește de tot. Drojdia se freacă cu o linguriță de zahăr, un praf de sare, coajă de lămâie dată prin răzătoare și două linguri de apă călduță. Cele două compoziții se amestecă bine și treptat se adaugă făina, în ploaie. Aluatul se frământă bine și se lasă la dospit la loc cald, ferit de curenți. Acoperiți vasul cu un solie alimentară și un prosop curat.

Până ce aluatul crește se spală merele, se curăță de coajă, se scot cotoarele și semințele și se taie în cubulețe. Peste mere se toarnă sucul de lămâie, zahărul, scorțișoara, gemul de piersici și amidonul alimentar.

Ungeți apoi o tavă de tort cu margarină sau tapetați-o cu hârtie de copt.

După ce aluatul a crescut bine se așează pe blatuld e lucru și se împarte în două bucăți egale. Din aceste două bucăți se întind două foi. PRima foaie se asează în tava de copt și peste ea se toarnă compoziția de mere. Se acoperă totul cu a doua foaie. Cu ajutorul degetelor se nivelează frumos tortul și în mijloc se face o mică gaură pentru ca aburul să poată ieși.

Tortul se coace aproximativ 45 de minute la 180 C. După ce a fost scos din cuptor se lasă să se răcorească puțin și se unge apoi cu gem de pierfici. Se ornează după placul fiecăruia cu fructe, fulgi de migdale, zahăr pudră, etc. Se servește rece!

 

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi