Sfaturi

Melcișori cu nucă: cel mai ușor, rapid și aromat desert de post

Melcișori cu nucă: cel mai ușor și aromat desert de post
Melcișori cu nucă: cel mai ușor și aromat desert de post

Aceștia sunt cei mai buni melcișori cu nucă pe care i-ai mâncat vreodată! O rețetă simplă dar foarte gustoasă cu care îți vei impresiona familia și invitații în timpul postului. Sunt ușor crocanți la exterior, moi și cremoși la interior! Uite cum prepari acet desert deosebit!

Ingrediente pentru Melcișori cu nucă

500 gr făină
250 ml apă călduță
1 plic drojdie uscată
4 linguri miere
25 gr margarină
300 gr miez nucă pisat
200 gr zahăr

Cum îi prepari în cel mai simplu mod:

Se dizolvă drojdia în apa călduță și se adaugă treptat făina, până veiți obține o maia omogenă. Se lasă la dospit până își dublează volumul.

Mierea de albine va fi diluartă în apă și se va amesteca bine cu margarină topită în prealabil. Se adaugă maiaua peste amestec, se omogenizează și treptat se pune făina. Trebuie să obțineți un aluat omogen care să aibă consistenșa plastelinei.

Se lasă la crescut până își dublează volumul într-un loc cald și uscat. Se întinde apoi o foaie și se presară miezul de nucă amestecat cu zahărul. Se rulează foarte strâns, exact ca pe o ruladă. Se taie rulouri de dimensiuni egale cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit.

Rulourile se așează în picioare într-o tavă care a fost tapetată cu hârtie de copt. Se mai lasă la crescut aproximativ jumătate de oră într-un loc cald, fără curenți de aer.

Se ung apoi cu un sirop făcut din apă și zahăr pentru ca ele să se rumenească frumos. Pot fi unse și cu gălbenuș de ou și lapte dacă nu țineți post.

Se lasă în cuptor până cresc frumos și se rumenesc deasupra. Când melcișorii sunt gata se scot din cuptor și se ung cu același sirop din apă și zahăr. Se pune zahăr după gust.

Ați obținut astfel unul dintre cel mai aromate deserturi de post, ideal pentru iubitorii de nucă și nu numai. Poftă bună!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi