Sfaturi

Plăcintă de dovlecei – rețeta rapidă și ușoară care te cucerește pe loc

Plăcintă de dovlecei - rețeta rapidă și uțoară care te cucerește pe loc
Plăcintă de dovlecei - rețeta rapidă și uțoară care te cucerește pe loc

Cum faci cea mai bună plăcintă de dovlecei? Noi îți spunem secretul unei rețete grozave, care te va cuceri pe loc. Este vorba despre o plăcintă aperitiv extrem de gustoasă și aromată, care va fi pe gustul celor mari și al celor mici. Se prepară ușor, din ingrediente simple și are un gust inconfundabil! Uite care sunt ingredientele de care ai nevoie!

Cum faci cea mai gustoasă plăcintă de dovlecei

Dacă te numeri printre persoanele care nu vor să stea prea mult în bucătărie, această rețetă va fi cu siguranță pe placul tău. Este foarte ușoară și se pregătește super repede! În plus, va fi un adevărat răsfăț pentru toți cei care iubesc dovleceii și legumele verzi. Cu siguranță va fi pe placul familiei tale, așa că să trecem la treabă!

Uite de ce ingrediente ai nevoie:

Ingrediente:

  • 500 g dovlecei
  • 3 ouă
  • 150 g făină
  • 100 g cașcaval
  • 50 ml ulei
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • verdeață
  • alte condimente (funcție de preferințe)

Cum o prepari?

Pentru început cuptorul se va preîncălzi la 180 de grade C.

Dovleceii se spală bine și se dau prin răzătoarea mare. Prin răzătoare dăm și cașcavalul. Verdeața urmează să fie tocată mărunt. Ceapa se taie și ea cât mai mărunt.

Într-un vas încăpător se pune făina și se adaugă  praful de copt, sarea, condimentele, ouăle, uleiul. Cu ajutorul unui mixer se omogenizează toată compoziția foarte bine, să nu fie cocoloașe.

Se adaugă apoi legumele care au fost pregătite mai înainte, cașcavalul și verdeața și se amestecă totul energic până se obține un aluat moale. Se pune totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până plăcinta se rumenește foarte bine deasupra. Poftă bună la plăcinta de dovlecei! Cu siguranță nu vei mai renunța la această rețetă delicioasă cu dovlecei!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi