Sfaturi

Prăjitură de casă gata în 10 minute. Cel mai rapid și delicios desert

Prăjitură de casă gata în 10 minute. Cel mai rapid și delicios desert
Prăjitură de casă gata în 10 minute. Cel mai rapid și delicios desert

Această prăjitură de casă este gata super repede și se face din ingrediente delicioase. Dacă ești în pană de idei, ai musafiri neașteptați sau pur și simplu ai poftă de ceva dulce dar rapid, apelează la această rețetă. Îți va plăcea enorm când vei vedea cât este de gustoasă și cât de ușor se face!

Iată cum faci cea mai rapidă prăjitură de casă

Ingrediente necesare pentru prajitură:

500 ml de lapte, 220 grame de smântână pentru frișcă
450 grame de biscuiți simpli petite beurre
1 plic de cremă de vanilie

Ingrediente necesare pentru glazură:

200 grame de zahăr pudră,

3 linguri de lapte cald
3 linguri de unt + 3 linguri de cacao

Modul de preparare:

Aceasta este una dintre cele mai rapide prăjituri pe care le-ai preparat vreodată. Totodată este și foarte gustoasă și cremoasă. Se face atât de repede încât n-o să îți vină a crede! Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru acest desert minunat:

Se pregătește pentru început crema de vanilie. Plicul de cremă se mixează cu laptele la viteză medie până ce crema va căpăta consistența doritp. Frișca se bate bine și se adaugă apoi peste crema de vanilie.

Pentru a prepara glazura se amestecă într-un vas zahărul pudră cu laptele cald, untul la temperatura camerei și cacao. Amestecați cu ajutorul unui tel, pentru a nu se forma cocoloașe.

Urmează asamblarea prăjiturii de casă: într-o tavă se întinde un strat de biscuiși, jumătate din cantitatea de cremă de vanilie, iarăși un strat de biscuiți și restul de cremă. La final se acoperă prăjitura cu biscuiți și peste ei se toarnă glazura. Se dă la frigider pentru cel puțin 6-7 ore sau, cel mai indicat, peste noapte. Așteptarea este cel mai lung pas, dar veți obține o prăjitură fină, delicioasă, cu o consistență foarte cremoasă. Va fi pe placul tuturor! Poftă bună!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi